Ghetto Snatch‎ > ‎

Säännöt

GHETTO SNATCH SÄÄNNÖT

Järjestävät tahot: Voimaurheilijoiden tuki ry, Herakles ry ja yhteistyösalit.

Ghetto Snatch koostuu ympäri Suomen käytävistä matalan kynnyksen painonnosto-osakilpailuista, joissa jokainen voi käydä kokeilemassa painonnostoa ilman aikaisempaa kilpailukokemusta. Kilpailu huipentuu finaaliin johon kutsutaan osakilpailujen parhaimmat nais- ja miesnostajat.

OSAKILPAILUT

Osakilpailut järjestetään salikisoina mukana olevilla salilla ja kisojen mahdolliset ajankohdat vuonna 2017 ovat:

Huhtikuun 1. viikonloppu
Toukokuun 1. viikonloppu
Elokuun 1. viikonloppu
Syyskuun 1. viikonloppu

Jos  salinne tai CF-boxinne haluaa järjestää karsintakilpailun, tulee tästä ilmoittaa vähintään kaksi viikkoa ennen kilpailun ajankohtaa. Ilmoittautumisen voi lähettää osoitteeseen info.ghettosnatch@gmail.com

Osakilpailujen osallistumismaksu kisaajalle on 15 euroa ensimmäisellä karsintakerralla ja 5 euroa uusintayrityksistä. Osakilpailumaksuista osa jää järjestävllle salille ja loput käytetään Voimaurheilijoiden tuki ry:n tukemien urheilijoiden hyväksi, esimerkiksi kilpailukustannuksiin.

Osakilpailuihin ei tarvitse etukäteen ilmoittautua mutta järjestävä sali voi järjestää suuntaa-antavan ilmoittautumisen kartoittaakseen osallistujamäärää. Osakilpailujen käytännön järjestelyt (mm. punnituksen alkamisaika) saattavat vaihdella saleittain mutta eivät voi olla ristiriidassa Ghetto Snatch -säätöjen kanssa.

OSAKILPAILUJEN KULKU

Jokaisen salin tulee nimetä vähintään yksi vastuutuomari kuhunkin osakilpailuun. Vastuutuomari vastaa kunkin urheilusuorituksen arvostelusta painonnostosääntöjen mukaisesti, osakilpailun tulosten kirjaamisesta mikäli erillistä sihteeriä ei ole nimetty, sekä osakilpailun järjestelyjen sekä tuomaroinnin tapahtumisesta ns. hyvässä urheiluhengessä. Sali voi vaihtoehtoisesti nimetä osakilpailuun tuomareita, jolloin tuomarointi suoritetaan kuten painonnostokilpailuissa.

Punnitus alkaa viimeistään 60min ennen kilpailun alkua ja kestää vähintään 45min. Kilpailu käydään round-systeemillä ja säännöt käydään ennen kisan alkua läpi osallistujille.

Painonnostosuoritusten osalta noudatetaan Kansainvälisen Painonnostoliiton kilpailusääntöjä. Viimeisin suomennettu versio on saatavissa täällä. Erityisesti luvut 2.4 – 2.8 kannattaa selventää itselleen ennen kilpailua oikeaoppisten nostosuoritusten tekemiseksi.

Mikäli sali tarvitsee ohjausta osakilpailun järjestelyjen toteutukseen, painonnostosääntöjen läpikäymiseen tai vastuutuomarin koulutukseen,  järjestää Ghetto Snatch-organisaatio halukkaille erillisen infotilaisuuden etäyhteydellä (Skype, Google hangouts tms) tai kasvokkain (pääkaupunkiseutu).

Ghetto Snatch -osakilpailut ovat kaikille halukkaille avoin tapahtuma eikä sen osallistujilta edellytetä aikaisempaa kilpailukokemusta tai jäsenyyttä crossfit- tai painonnostoseuraan.

Poikkeuksia ovat (ammattipainonnostajat):

  1. Jos urheilija on osallistunut painonnoston SM-kilpailuhin viimeisen kahden vuoden aikana, vaaditaan häneltä vähintään yhdet crossfit-kilpailut tai karsinnat kuluneen vuoden aikana, jotta hän on oikeutettu osallistumaan Ghetto Snatch -finaaliin.

  2. Jos urheilija on edustanut Suomea kansainvälisissä painonnostokilpailuissa, hän ei ole oikeutettu ottamaan osaan Ghetto Snatch -finaaliin.

Karsintoihin toivotamme siis tervetulleeksi kilpailemaan kaikki halukkaat, mutta haluamme pitää finaalin ei-ammattimaisena painonnostokilpailuna ja laskemme karsintatuloksiin mukaan vain ei-ammattilaiset.

Osakilpailuiden 10 parasta naista ja miestä pääsevät kilpailemaan marraskuussa pidettävään finaaliin CrossFit Herttoniemeen. Pisteytys tapahtuu Sinclair-pistein.

Nostaja voi käydä useammassakin osakilpailussa nostamassa. Paras tulos huomioidaan. Parhaat nostajat tullaan palkitsemaan yhteistyökumppaneiden tukemin palkinnoin. Palkinnot julkaistaan Ghetto Snatchin Facebook-sivuilla. Lisäksi aktiivisin boxi palkitaan vuoden finaalissa.

FINAALI

Finaaliin kutsutaan osakilpailujen 10 parasta naisnostajaa sekä 10 parasta miesnostajaa. Kilpailu käydään SINCLAIR-pistein eli tulos suhteutetaan omaan painoon tietyn kertoimen avulla. Lajeina ovat tempaus ja työntö, joissa molemmissa lajeissa nostajalla on kolme yritystä.

Kyseessä on salikilpailu, joten kilpailijoita ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta! Jokainen osallistuja huolehtii itse itselleen kilpailuissa tarvittavan, painonnoston kattavan tapaturmavakuutuksen.

Ghetto Snatch finaali on vuonna 2017 Suomen Cupin osakilpailu.

HUOM! Painonnostoliiton kilpailulisenssin omaajat: kisa on käytävä sääntöjen mukaisessa yksiosaisessa kilpailuasussa. Jos siis haluat virallisen tuloksen kilpailuista, tulee nostajalla olla virallinen kilpailuasu.


Comments