Tuloksia‎ > ‎

Helsinki Open 2013 raportti

Lauantaina 4.5. kisailtiin Helsingin mestaruuksista Ruskeasuon urheiluhallissa. Kisat olivat jälleen avoimet ja tänä vuonna myös Suomen-cupin osakilpailut, mikä houkuttelikin paikalle enemmän nostajia kuin viime vuonna, mukana muutama Suomen kärkinimikin.

Kisoissa oli tänä vuonna yksi naisnostaja, aivan kuten viimekin vuonna. Tänä vuonna tämä naisnostaja tuli Lahdesta ja sarja oli alle 69 kg. Johanna Ylinen tunnetaan paremmin judosta, jossa hän on saavuttanut useita arvokisamitaleja. Painonnostolavalla hän teki ihan kelpotuloksen (63+85) neljällä onnistuneella suorituksella.

Miehissä nostot aloitti Kuusankosken Kisan veljekset sarjassa alle 56 kg. Pojilla oli ikää 12 vuotta ja 13 vuotta, kummankin oma paino alle 40 kiloa. Isoveli oli hiukan vahvempi, kuten kuuluukin olla, ainakin tässä vaiheessa. Pojilla oli varsin hyvä tekniikka ja kumpikin teki viisi onnistunutta nostoa.

Sarjassa 69 kiloa nosti yksi Suomen nuorista kärkinimistä, Jesse Nykänen. Vaikka kaverilla on ikää vasta 17 vuotta, hän nostaa kuitenkin miesten rautoja. Voitto sarjassa 69 kiloa hyvällä tuloksella 102+120. Työnnössä Jesse yritti kahdesti isompaakin rautaa (125), mutta tällä kertaa yritys ei tuottanut tulosta.

Sarjassa 77 kg järjestävän seuran Jarkko Nieminen oli vakaasti päättänyt parantaa ennätyksiään. Tempauksen hän aloitti 100 kilosta, jolla varmisti tuloksen ja toiseen hän pyysi 11 kiloa lisää. Veto ei tullut tarpeeksi ylös, mutta mies päättäväisesti syöksyi kuitenkin väliin. NO, eihän niin pieneen rakoon nopeakaan kaveri ehdi. Kolmas yritys tuotti hyvän korkea-veto-harjoituksen. Työnnössä tuntui paras into kadonneen, kun tempauksessa ei sitä ennätystä tullut. Alkupainot onnistuneesti ylös, mutta seuraavat yritykset olivat aika ponnettomia. Voitto joka tapauksessa sarjaan 77 kg. Tässä sarjassa nosti myös kisojen ikä-nestori, Tuomo Mentunen. Tuomo näytti, että vanhakin vielä taipuu. Todella tyylikkäitä nostoja eikä tuloskaan mikään huono ollut (92+105), varsinkin ottaen huomioon, että ikää oli yli 50 vuotta.

Sarjassa 85 kiloa oli kärki suht tasaista. Lahden Atomin Jani Linberg otti tempauksen jälkeen tukevan johdon kolmella onnistuneella suorituksella vastustajan Jussi Laurilan epäonnistuttua viimeisessä yrityksessään. Työnnössä Jussi oli kuitenkin vahvempi, mutta se ei riittänyt kuromaan kiinni tempauksessa menetettyä tulosta.

Sarjassa 94 kiloa nosti yksi Suomen huippunimistä, Lohjan Eero Retulainen. Eero ei jättänyt sijaa jossitteluille, kun sarjan 94 mestaruutta ratkottiin. Hän aloitti nostonsa vasta sitten, kun kaikki muut olivat jo lopettaneet. Tempaus 143 ja työntö 177 sai yleisönkin mukavasti lämpenemään. Eero yritti vielä 180 kilon työntöä, kohtuullisen hyvästä rinnallevedosta huolimatta ylöstyöntö ei kuitenkaan tällä kertaa onnistunut. Sarjan kakkonen, Joonas Qaraman, osoitti hyvää kehitystä. Katsoin vuoden takaista tuloslistaa, jossa Joonas oli myös mukana. Edellisen vuoden yhteistulokseen saatiin nyt 29 kilon parannus. Joonas teki ns. kuuden putken. Kuuden putkeen ylsivät kaksi muutakin nostajaa näissä kisoissa; sarjan 85 mestari Jani Linberg ja sarjan 69 kiloa kakkonen Tomi Silvennoinen.

Sarjassa alle 105 kiloa nosti Kyösti Blomerus, joka suoritti viisi onnistunutta nostoa, viimeisen työnnön hän jätti käyttämättä. Kyösti nosti sarjan 105 kiloa mestariksi.

Sarjassa yli 105 kiloa oli kokemus valttia. Sijoitukset menivät puhtaasti ikäjärjestyksessä. Sarjan ikänestori, Riihimäen Ari Illman, otti omansa pois vakuuttavasti 285 kilon yhteistuloksella. Kisoja edeltävänä päivänä 29 vuotis-synttäreitään juhlinut Keravan Juha Tiensuu oli yhtä selvä kakkonen 223 kilon tuloksellaan, kolmas sija meni niin ikään Riihimäelle 22 vuotiaan Sami Laineen matkassa ja vasta 15 vuotias Nummelan Mikko Manni jätettiin neljänneksi. Mikosta varmasti tulemme vielä kuulemaan jatkossa, sillä hän on vasta aloittanut uransa painonnostossa ja potentiaalia näyttäisi olevan.

Kisojen parhaana nostajana palkittiin Eero Retulainen.

Kisojen paras seura oli Lahden Atomi
Comments