Veteraanit eli Masters - painonnosto

Veteraanien painonnostoa on kutsuttu jo muutaman vuoden ajan nimellä "Masters". Masters on kansainvälinen nimitystapa erotukseksi termistä senior,  jolla tarkoitetaan yleisen sarjan painonnostoa.

Painonnostossa veteraanisarjoissa kilpailemisen voi aloittaa sinä vuonna, kun täyttää 35 vuotta. Tämän jälkeen ikäsarjoja on viiden vuoden välein, esimerkiksi N45, N50, M60 ja M65. Korkein kilpailuikäluokka on +80, jossa kaikki 80-vuotiaat ja sen reilumminkin ylittäneet kilpailevat samoissa painoluokkasarjoissa.

Herakleella on edustajia myös veteraanisarjoissa. Osallistujamäärät ovat kasvaneet viimevuosina voimakkaasti kiitos lajin kiinnostuksen lisääntymisen sekä onnistuneen lisenssipolitiikan. Piirikunnallisesta tasosta eteenpäin tarvitaan kilpailulisenssi, joka on 35 € (ilman vakuutusta). Vakuutuksen voi toki lunastaa ja sen hinta on 170 €. Tuorein tieto löytyy Painonnostoliiton sivuilta (http://painonnosto.fi/).

Herakles järjestää jokaisen kuukauden ensimmäisenä arkitorstaina Ruskeasuon kotisalilla ns. salikisat, joissa voi jokainen testata omaa osaamistaan ilman lisenssitarvetta. Kisoihin osallistuakseen riittää kun asuna on vaikka verkkarit ja lajin tuntemusta sen verran, että tietää millainen hyväksyttävä tempaus ja työntö tulee olla.

Veteraanitoiminnasta kiinnostuneiden kannattaa olla yhteydessä Juha Vuorivirtaan.
Comments